Familjerådgivningen

Familjerådgivningen drivs av Mentea AB och riktar sig till vuxna som vill ha hjälp att komma vidare i sina par- eller familjerelationer.

 

Våra erfarna rådgivare erbjuder professionell samtalshjälp inom områden som exempelvis kommunikation, konflikter, närhet, otrohet samt utmaningar i föräldrarollen. Vi har mottagningar i Stockholm, Håbo, Skåne och på Gotland. På Mentea erbjuder vi också psykoterapisamtal.

Boka tid

Vi är en av Sveriges ledande utförare av familjerådgivning

Subventionerade samtal

Genom kommunalt subventionerade samtal betalar du endast en liten summa för din familjerådgivning. Vi har avtal med 28 kommuner runtom i landet.

Privata samtal

Om du inte bor i en kommun som vi har avtal så kan du ändå komma till oss och betala familjerrådgivningen privat.

Om familjerådgivning

Familjerådgivningen är en verksamhet för samlevnadsproblem och kriser i parrelationer samt för andra familjerelationsproblem mellan vuxna såsom syskon eller föräldrar med vuxna barn.

Påfrestningar i nära relationer hör till den mänskliga samvaron. Hjälp från en utomstående samtalspartner kan vara en god investering i relationen innan problem vuxit sig stora. Våra erfarna familjerådgivare är socionomer med vidareutbildning i psykoterapi och med specialinriktning mot par- och familjerelationer. Oavsett om du söker individuell terapi, parterapi eller familjerådgivning, är vårt mål att ge dig den nödvändiga hjälpen för att du ska kunna nå en ökad livskvalitet.

Läs mer

Individuella samtal

Vi erbjuder möjlighet till individuell samtalsbehandling i form av psykoterapi för dig som går igenom svårigheter. Det kan exempelvis vara att du efter en separation bär på upplevelser eller erfarenheter som påverkar dig och ditt liv negativt. Eller att du har andra utmaningar som får konsekvenser för hur du mår och förmår.

Psykoterapin kan innefatta allt från några få samtal till en regelbunden kontakt under en längre tid. Syfte, mål och upplägg formulerar du tillsammans med psykoterapeuten.

Läs mer

Genom familjerådgivningen har vi lärt oss att lyssna på varandra på ett mer öppet och ärligt sätt. Vi har också blivit bättre på att kommunicera våra behov och önskemål på ett tydligt sätt. Det har verkligen hjälpt oss att förstå varandra bättre och stärkt vår relation.

Nu när vi fått verktyg för att vårda vår relation och hantera konflikter så känner vi oss nu mer trygga och öppna med varandra.

Boka ett samtal redan idag

Du kan boka ett samtal med någon av våra rådgivare direkt här på hemsidan. Vi har avtal med 27 kommuner och mottagningar på 6 orter. Genom kommunavtalen kan vi erbjuda subventionerade samtal.

Boka tid
Familjerådgivningen • Mentea
Mottagningar

Målargatan 7, Stockholm

Stora Marknadsvägen 15, Täby Centrum

Stortorget 13, Helsingborg

Kullagatan 8, Helsingborg

Herkulesvägen 10, Visby

Sjövägen 6, Bålsta

Storgatan 36 i Landskrona

Onlinemottagning

Org.nr: 556732-2184

info@familjeradgivningen.com