
Vi är en specialistverksamhet för samlevnadsproblem och kriser i parrelationer samt för andra familjerelationsproblem mellan vuxna, såsom syskon eller föräldrar med vuxna barn. I enstaka ärenden kan rådgivningen även innefatta individuella insatser med fokus på parets relationsproblematik eller familjesamtal. Vi har avtal med Klippans kommun.
Ante Westman har steg 1-utbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning, grundkurs i EFT (Emotionally Focused Couples Therapy), är utbildad socialpedagog och har fördjupad utbildning i bl.a. familjeterapi, anknytningsteori, spädbarnspsykiatri och lösningsfokuserat förhållningssätt. Ante har lång erfarenhet av att arbeta med familjerelationer i olika konstellationer, främst med fokus på småbarns- och spädbarnsfamiljer. En känsla av missnöje med relationen kan leda till negativa samspelsmönster. På Familjerådgivningen får ni möjlighet att tydliggöra era olika rollers betydelse för relationen och att utforska möjligheterna till förändring så en känsla av att ett mer positivt samspelsmönster kan komma igång.
E-postJohanna Furby är utbildad socionom med grundutbildning i psykoterapi psykodynamisk inriktning och grundkurs i EFT (Emotionally Focused Couples Therapy). Hon har erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och familjer bland annat genom att ha hållit i föräldrautbildningar i aktivt föräldraskap. Johanna har arbetat som familjerådgivare i åtta år. Fokus för samtalen/familjerådgivningen utgår från den problematik vi kan möta i livet i relationer som vi har och har haft nära. Det kan vara ett utvecklingsarbete där vi tillsammans ringar in, känner igen och hittar sätt att bryta mönster som ger låsningar, polariseringar och maktkamper i relationen. Det kan även vara hjälp i att förstå och bearbeta separation.
E-postJenny Skogsberg är socionom, leg. hälso- och sjukvårdskurator och leg. psykoterapeut med inriktning par- och familjeterapi. Jenny har över 20 års erfarenhet av samtal med barn, ungdomar och vuxna i olika konstellationer utifrån olika problemområden. Till oss kan man komma med sin partner eller familjemedlem/-ar om man behöver stöd och vägledning i sina relation/er. Fokus i samtalen är bland annat att skapa utrymme för varje individ att få sin berättelse hörd och ge sin syn på problemet, att förbättra kommunikationen, öka förståelsen och acceptansen för varandras behov och olikheter och att se hur våra tidigare relationer och erfarenheter påverkar den relation/er vi lever i idag. Tillsammans arbetar vi mot förändring!
E-postThomas Härén utbildad är socialpedagog och legitimerad psykoterapeut. Thomas har mer än 30 års erfarenhet av arbete med psykoterapi och familjerådgivning. Thomas arbetar på mottagningen huvudsakligen måndag till onsdag.
E-postJenny Öberg är socionom, är steg 1-utbildad i både KBT samt psykodynamisk inriktning samt studerar nu till legitimerad familjeterapeut vid Lunds universitet. Är också utbildad i existentiell psykoterapi. Jenny har arbetat som socionom i över 20 år inom olika verksamheter, och har lång erfarenhet av att arbeta med enskilda terapier, barn och ungdomar med psykisk ohälsa och deras familjer. Alla människor kan genom livet få problem i sina relationer, och ibland kan det vara svårt att själv finna en lösning. Då kan vi genom samtal skapa möjligheter och se andra perspektiv. Att boka en tid på familjerådgivningen kan ses som en kärlekshandling i sig och ett led i viljan att möta och förstå varandra!
E-postAnne-Lie Dietz är socionom och leg. psykoterapeut med inriktning par- och familjeterapi. Anne-Lie har över 20 års erfarenhet av samtal med familjer och par i olika livssituationer. Våra nära relationer är viktiga för oss och därför blir vi extra påverkade och sårbara när dessa utsätts för prövning. Det kan t. ex. handla om en specifik händelse eller en känsla av missnöjdhet. På familjerådgivningen får ni möjlighet att sätta ord på era egna tankar och upplevelser kring vad som blir problematiskt. Tillsammans fokuserar vi på ett förändringsarbete med bl. a. förbättrad kommunikation och ökad tillit samt en större förståelse för varandras olikheter, men även att förstå sig själv och sin egen livshistorias betydelse.
E-postFör dig som är folkbokförd i Klippan är samtalen (90 min) avgiftsfria. Upp till sju samtal erbjuds.
Tfn 0770-33 06 16. Telefontid helgfri vardag kl 08:00-12:00.
E-post info@familjeradgivningen.com
Vi finns på Stortorget 9 i Helsingborg.
Viss rådgivning kan ges via telefon. För bokning av det hänvisas till tfn 0770-33 06 16. Även samtal via video (Teams) erbjuds vilket det går att läsa mer om här.
Undvik att använda parfymerade produkter när du besöker oss.
Har du synpunkter på vår service eller våra tjänster? Då vill vi gärna ha reda på det. Dina synpunkter är värdefulla för oss. De hjälper oss att utveckla och förbättra vår verksamhet. Lämna din synpunkt här.