logga - google+

Östermalms Familjerådgivning - i avtal med Stockholms Stad

 

Vi är en specialistverksamhet för samlevnadsproblem och kriser i parrelationer samt för andra familjerelationsproblem mellan vuxna såsom syskon eller föräldrar med vuxna barn. I enstaka ärenden kan rådgivningen även innefatta individuella insatser med fokus på parets relationsproblematik, stöd till parets barn utifrån föräldrarnas relationskris samt familjesamtal.

 

Personal

 

Fredrik Hölcke

Fredrik har sedan 80-talet arbetat med familjer som vill förändra sin situation.

Han är socionom och legitimerad psykoterapeut med inriktning familjeterapi.

Fredrik arbetar med enskilda, par och familjer. Dessutom handleder och utbildar han inom familjebehandling, socialtjänst och psykiatriverksamheter. Han har vidareutbildning i bland annat systemisk familjeterapi, lösningsfokuserad terapi och KBT. E-post

 
Karin Enqvist

Karin är socionom och legitimerad psykoterapeut. Hon har också kompletterande utbildningar i bland annat sexologi, familjeterapi, korttidsterapi och när det gäller HBT-frågor. Sedan drygt 30 år tillbaka har hon arbetat med människor och samtal. Förtroliga samtal för dem som önskat hjälp med att komma vidare i sina liv samt kurser för yrkesverksamma i människovårdande yrken. I augusti 2012 kom hon tillsammans med en journalist ut med en bok som vänder sig till föräldrar som kämpar med att vuxna barn har fastnat på tröskeln till vuxenlivet.

E-post

 

Magdalena Hjortstorp

Magdalena är utbildad socionom med vidareutbildning inom socialt arbete, psykoterapi, parterapi och handledning. Magdalena har drygt 20 års erfarenhet av arbete som socionom från kriminalvård, barn- och ungdomspsykiatri, rehabilitering, arbete inom somatisk vård och familjerådgivning.

E-post 

 

Andreas Wiklund, Verksamhetschef, E-post

Tfn 08-410 50 991

 

Mentea AB har avtal med Stockholms Stad om att erbjuda familjerådgivning.

 

 

 

 

Bokning

Tfn 0770-33 06 16

Telefontid måndag - fredag kl 8-15 (lunch 12-13). E-post 

 

Avgift
Avgiften på 450 kr betalas med kort. Avgiften debiteras vid återbud senare än kl 09:00 dagen innan besöket. Upp till fem samtal erbjuds med möjlighet till förlängning med ytterligare tre. Samtal gällande det gemensamma föräldraskapet efter en separation är dock avgiftsfria.

 

Möjlighet till avgiftsbefrielse finns för par/familjer vars ekonomi ligger i nivå med eller under normen för ekonomisk grundtrygghet. Ansökan bedöms utifrån den gemensamma ekonomin. Ni behöver ha ett godkänt beslut innan ni kommer för rådgivning. Godkännandet visas för aktuell rådgivare. Ansökan skickas med tillhörande bilagor på inkomster/utgifter till:

 

Socialförvaltningen

ATT: Annika Andersson

Swedenborgsgatan 20

106 64 Stockholm

Besöksadress

Sturegatan 64, Stockholm (klicka på kartnålen för beskrivning). Vi kan ta emot rullstolsburna på separat adress. Meddela vi bokning.

 

Resa med SL

Mottagningen ligger 10 minuters promenad från Stureplan. 200 meter från t-banestation Stadion (norra utgången). Buss 55 stannar utanför mottagningen. Buss 4 och 72 är nära och stannar på Valhallavägen. Länk till SL.


GPS
WGS84: N 59° 20.5948', E 18° 4.7242'
Decimal: 59.3432, 18.0787